Bulvár

Björk azt szeretné, ha a mobilod nyomkodása helyett inkább kirándulnál az erdőben

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.11 | 14:49

A legendás izlandi énekesnő kicsit besokallt az emberek legújabb függőségétől és azt tanácsolja, hogy ahelyett, hogy céltalanul pörgetjük a Facebookot, inkább látogassuk meg a fákat, vagy valami.

Fotó: Getty Images / Paul Kane
Fotó: Getty Images / Paul Kane

Lehet, hogy van egy csomó gyerek, akinek fogalma sincs arról, mit kell csinálni a szabadban. Lóghatsz órákat a Facebookon, aztán úgy érzed magad, mint aki betolt három hamburgert egymás után. Pontosan tudod, hogy szemetet fogyasztasz. Én mindig azt tanácsolom a barátaimnak, hogy sétáljanak egy órácskát, aztán nézzék meg, hogy érzik magukat utána. Szerintem arra termettünk, hogy a szabadban legyünk

– mondja Björk.

Vagy mondjuk szét is szedheted a telefonodat, hogy megnézd mi van benne. Talán egy aprócska város?

Ezek alapján úgy tűnik, mintha a technológia ellen lenne, de ez közel sem fedi az igazságot. Egyszerűen arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy a kreatív energiákat ne elfojtsuk, hanem szabadjára engedjük. Eléggé aggasztja, hogy ennyit vagyunk online, mert szerinte az emberek fel sem fogják, mennyi káros információt fogad be az agyuk nap mint nap.

A kormány nem fogja megmenteni a bolygót, nekünk kell tennünk érte. Mondjuk adnék két évet Bill Gatesnek, hogy megtisztítsa az óceánokat. A pénz nem lenne akadály, a technológia is rendelkezésre áll, csak valakinek meg kéne szerveznie az egészet.

Kedves Bill Gates, reméljük nem okozol csalódást Björknek. Mobilozgatás helyett megmenthetnéd az emberiséget!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló