Koronavírus

Ezt nem hiszed el! 100 ezer forintot fizetnének Magyarországon, ha oltakozol!

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.06 | 13:18
  • trendindex: 2

Miközben a szerbek nagyjából 10 ezer forintnyi összeget fizetnek az oltakozásért, hasonló javaslat Magyarországon is van.

A Momentum Magyarország örömmel üdvözölte a szerb kormány bőkezűségét állampolgárai felé, hiszen amennyiben felveszik az oltást, 10 ezer forint jár számukra. Egyúttal jelezték, hogy ők továbbra is tartják magukat korábbi javaslatukhoz, hogy kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát a koronavírus ellen.

“Ilyen világjárványok idején egy kormány – és vele együtt a teljes társadalom – messze legfontosabb feladata, hogy minél több ember életét mentse és óvja meg. Ezért kellett az elmúlt egy évben olyan korlátozásokat bevezetni, amitől mindannyiunk élete sokkal kényelmetlenebbé vált. Sokan veszítették el a munkájukat és a megélhetésüket, sokaknak dőlt be a vállalkozásuk. Emberi kapcsolataink is megszenvedték a vírust: még ma sem ölelhetjük meg önfeledten egymást, még ma sem láthatják élőben az idősebbek az unokáikat, még ma sem gyűlhet össze a család egy ebédre. Esküvőkről, születésnapi bulikról, ballagásokról, szalagavatókról kellett lemondania több százezer embernek, hogy a lehető legtöbb életet óvhassuk meg. És még így is tízezer honfitársunkat veszítettük el – családtagokat, barátokat, ismerősöket”

– írja Donáth Anna a Facebookon.

“Magyarországon is túl magas az oltásszkepticizmus, ami szinte lehetetlenné teszi a 70%-os átoltottság, így a nyájimmunitást elérését. A teljes magyar politikai elitnek egyetlen célt kell kitűznie maga elé: hogy a magyar társadalom minél előbb elérje a nyájimmunitást. Ezt pedig pénzbüntetés és hasonló eszközök helyett ösztönzéssel is el lehet érni: erről szól elsősorban az a javaslatunk, hogy kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát”

– teszi hozzá, hogy így nem csak az oltakozás folyamata volna gyorsabb, de a gazdasági csődtől is megmentenék az embereket.

kép: https://pixabay.com/hu/users/tomfield-4615284/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.