Utazás

Újra látogatható az egri vár

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.01 | 19:18

Szombattól újra látogatható az egri vár.

Mirkóczki Ádám Eger polgármestere elmondta: a helyi kulturális intézmények közül az egri vár nyitja meg először kapuit a látogatók előtt. A többi intézmény hétfőtől, illetve május közepétől várja újra az érdeklődőket.

Az egri vár területére a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően

Egri vár Szép bástya, 2021. II. 19-én

18 év feletti látogatók kizárólag védettségi igazolvány birtokában, míg a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be. A távolságtartás szabályainak betartása szabad téren is kötelező lesz. A zárt terekben a vármúzeum munkatársai fokozottan figyelnek a biztonságos védőtávolság betartására. Ringert Csaba, a vármúzeum igazgatója elmondta: megújult a vár hivatalos weboldala és új, online jegyvásárlási rendszert alakítottak ki. Tematikus online túraútvonalakat is fejlesztettek, telefonos applikáció segítségével kalauzolva végig a váron a látogatókat.

Eger várában párhuzamosan több beruházás is zajlik.

A Varkoch-kapu kialakítása látványos szakaszánál tart és elkezdődött a Cipóosztóház építése is. A Zárkándy-bástya elkészült, ez a Gárdonyi kerthez hasonlóan új látványossága lesz a történelmi épületegyüttesnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló