Szépség

Ezek azok a sminkcuccok, amik veszélyesek lehetnek

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.02 | 11:19

Nagy a divatja az organikus szépségápolási kellékeknek, ám van három olyan smincucc, amiből TÉNYLEG nem árt a drágább, nehezebben hozzáférhető, mégis organikus verziót választani. Íme.

Alapozó

Természetesen az alapozó az első ilyen termék, hiszen ez egész álló nap és mindennap egész arcunkat beborítja. Elvileg még védhet is a szennyeződések és baktériumok ellen, gyakorlatilag azonban még mindig sok márka termékében megtalálható például a dimethicone és a sebum nevű anyag, ami megköti a baktériumokat és pattanásokat okozhat.

via GIPHY

Pirosító

Ahogy az alapozó, úgy a pirosító is sokat és viszonylag nagy felületen van az arcunkon. Sok ezek közül káros karcinogéneket tartalmaz, parabéneket – ezek gyorsítják az öregedést, és még hormonális problémákat is okozhatnak.

via GIPHY

Rúzs

Ajkunk ugyan nem olyan nagy felület, viszont a rákent rúzs egy jó részét megesszük, és közvetlenül bejut szervezetünkbe. A szintetikus festékanyag mellett a kőolajszármazékokat és parfümanyagot is lenyeljük, amivel a legtöbb rúzs tele van. Nem hangzik túl jól, ugye?

via GIPHY

Címlapkép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló