Sport

Ki vannak akadva a férfiak, mert túl sok a női szakkommentátor és műsorvezető a foci vb-n

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.25 | 12:22

Nemcsak nálunk, de máshol a világon is egyre több a női fociszakértő és közvetítésvezető, ezért a tévé előtt ülő és drukkoló férfiak egy része eléggé ki van akadva. Az persze nem zavarja őket, hogy egy csomó női sportágat meg kizárólag férfiak szakértenek.

Forrás: 123rf.com

Új szelek fújnak a fociban. No, nem a pályán, hanem a lelátókon és a tévéképernyők előtt, no meg a közvetítés terén. Egyre több a nő, de nemcsak akik követik a meccseket, hanem akik szakértőként mondják el a véleményüket. Angliában például több nő néz focit, és nem csak a vb idején, mint a női célcsoportot megcélzó, évtizedek óta nagy sikerrel futó napi szappanoperát, az Eastenderst. Ez pedig rengeteg férfit zavar. A szakma sem nézi jó szemmel a változásokat, az Independent egykori szerkesztője például odáig merészkedett, hogy azért, mert a nők is fociznak, nem kéne szakérteniük, elvégre a női foci és a férfi foci két külön sportág.

De a netezők még ennél is durvábban fogalmaznak. Ők is írnak olyanokat, hogy egy alapvetően férfias sportágat, hogyan szakérthetnek meg nők, de ők inkább azt mondják, egy női kommentátor olyan, mint a fejfájás. Hogy ez így van, vagy sem, azt mindenki maga döntse el, de jelenleg az a tendencia, hogy egyre több a női szakértő és kommentátor, akik ráadásul kimondottan felkészültek és nem csak jól kinéző biodíszletek.

Persze még sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ugyanúgy kezelje az átlagnéző a női, mint a férfi kommentátort. Előbbi legkisebb hibáját is bocsánatos bűnnek tartják, míg a férfiaknak a legdurvább tévedést is lazán elnézik. De tényleg, még ha alapvetően férfi sportnak is tekintjük a focit (de egyébként nem tekintjük annak), miért ne rajonghatna és érthetne hozzá legalább annyira egy nő, mint egy férfi? Vagy ez csak fordítva képzelhető el, mondjuk, a ritmikus sportgimnasztikánál?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló