Zene

A Legendary Pink Dots 40. születésnapi turnéja Budapestet is érinti!

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.12 | 20:12

Ott a helyed!

Budapestet is érinti 40. születésnapi turnéján a Legendary Pink Dots (LPD). A pszichedelikus kísérleti rockzene veterán, Hollandiában működő csapata február 17-én a Robotban lép fel.

A legendás rózsaszín pöttyök európai turnéja a múlt héten indult a svédországi Göteborgban, majd Koppenhága, Malmö, Hamburg következett. A csapat szerdán este Berlinben játszik, majd a nagy számú közép-kelet-európai rajongók örömére 14-én Poznanban, 15-én Prágában, 16-án Bécsben, 17-én pedig Budapesten zenél.

A története során számos alkalommal átalakult LPD 2014 óta ötfős felállásban működik. A két alapító tag, Edward Ka-Spel (ének, billentyűk) és Phil Knight (más néven The Silverman; billentyűs hangszerek, samplerek, egyéb kütyük) mellett Raymond Steeg (keverőpult), Erik Drost (gitár) és Joep Handrickx (elektronika, effektek) tagja az együttesnek.

A Legendary Pink Dots 1980-ban alakult és rendkívül fontos, ugyanakkor sajátos helyet foglal el a kísérleti és pszichedelikus zene területén; bár szakmai és rajongói körökben egyaránt sikert és elismerést értek el, a kereskedelmi rádiók nem játszották dalaikat. Az eredetileg brit banda Hollandiában, Amszterdamban működik; a nyolcvanas években több lemezüket lengyel kiadó is megjelentette, emellett Csehországba és immár csaknem harminc éve Magyarországra is vissza-visszatérnek koncertezni. Először 1989-ben a HungaroCarrot fesztiválon játszottak nálunk, legutóbb 2011-ben a Roham Bárban. A mostani lesz a tizenegyedik magyarországi koncertjük.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló