Utazás

Te csak lazán utazgatsz, a bőröndöd meg követ téged

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.19 | 15:00

Az Indiegogon indított kampányt az okosbőrönd feltalálója, hogy összegyűjtse a gyártáshoz szükséges pénzt. Jövőre mindenképpen szeretné piacra dobni a Travelmate-et, amely automatikusan követi majd a tulajdonosát.

Te is unod már, hogy az utazások alatt vonszolnod kell magad után a nehéz bőröndödet. Valószínűleg így volt ezzel David Near is, aki kifejlesztett egy olyan okosbőröndöt, ami automatikusan követi a tulajdonosát, pontosabban annak telefonját.

A bőröndök semmit nem fejlődtek az elmúlt évtizedekben, ezek felett már eljárt az idő

mondta Near, a Travelmate Robotics vezetője a CNN-nek. A férfi ezért most elindított egy kampányt az Indiegogon, hogy összegyűjtse a Travelmate gyártásához szükséges 100 ezer dollárt.

Jövőre akarják piacra dobni

Remélhetőleg az utazók rákapnak majd a dologra, a prototípus ugyanis ígéretesnek tűnik a videók alapján. A bőrönd négy-öt méteres távolságban követi a gazdáját, az út közben adódó fizikai akadályokat pedig infravörös érzékelők segítségével kerüli ki. A végleges verzióba Near kamerát és radart is tervez.

Persze felmerül a kérdés, hogy mi van akkor ha valaki szemet vet a mögöttünk guruló bőröndre? Erre a válasz az, hogy a Travelmate egy hangjelzést fog kiadni, ha túlzottan eltávolodik a gazdájától, és küld egy figyelmeztetést is a tulaj telefonjára.

A bőrönd három méretben lesz elérhető, ezek ára 399, 495 és 595 dollár lesz. A prototípust már sikeresen tesztelték bevásárló központokban, de a Travelmate-nek helyt kell majd állnia a világ zsúfolt repterein is.

Ha az Indiegogon nem jön össze a 100 ezer dollár, akkor Near hagyományos befektetőket keres, mert jövőre mindenképpen szeretné piacra dobni a Travelmate-et.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.