Koronavírus

Miniszter: kötelező lehet az oltás Magyarországon – mutatjuk, kinek kell erre készülnie

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.16 | 12:48

Jelenleg is vannak feladatok, vannak helyszínek, ahol kötelező a katonáknak az oltása, és már most is 99 százalékos az oltottság a honvédségnél.

A magyar honvédségen belül bármikor kötelezővé lehet tenni a védőoltást, hiszen ha valaki kivonja magát az úgynevezett hadrafoghatóság alól, azzal fegyelemsértést, bűncselekményt követ el – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit Fm most debütáló Katonadolog című műsorában – számol be róla az atv.

A miniszter azt mondta:

jelenleg is vannak feladatok, vannak helyszínek, ahol kötelező a katonáknak az oltása, és már most is 99 százalékos az oltottság a honvédségnél.

Benkő Tibor arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt újra megjelentek a katonák a kórházakban, jelenleg 28 intézményben csaknem 100 katona vesz részt az oltási program segítésében.

A miniszter a műsorban beszélt arról is, hogy az elmúlt években nőtt a honvédség elismertsége, és ma már érdemes katonának menni. Az önkéntes katonai szolgálat vonzó a fiatalok számára, ezt bizonyítja az is, hogy még meg sem volt hirdetve, hogy az önkéntes szolgálatért plusz pont jár a felvételin, már akkor megtelt a 400 fős keret.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló