Hadászat

Megkezdődtek az ukrán–orosz tárgyalások

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.28 | 10:18

A felek az ukrán–belarusz határon folytatnak megbeszélést.

Moszkvai idő szerint hétfőn délben – ez nálunk délelőtt 10 óra – kezdődnek meg a tárgyalások Oroszország és Ukrajna között, közölte egy orosz elnöki tanácsadóra hivatkozva – a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Az orosz fél vezetője a viszonylag súlytalan Vlagyimir Medinszkij

orosz elnöki tanácsadó. Szerinte ő és csapata „azonnal készen áll a tárgyalásokra, miután (az ukrán fél) megérkezik”. Medinszkij szerint az ukrán küldöttség logisztikája „nagyon nehéz” volt, az érkezés időpontját többször is elhalasztották.

A küldöttségek a Pripjaty folyó közelében, a határon találkoznak.

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök vasárnap felhívta Zelenszkij ukrán államfőt. A diktátor biztonsági garanciákat ajánlott fel, „felelősséget vállalt azért, hogy az ukrán küldöttség utazása, találkozója és hazatérése során a belarusz területen állomásozó összes repülőgép, helikopter és rakéta a földön maradjon”. Ukrajna az előzetes feltételek eltörlésével volt hajlandó belegyezni a tárgyalásokba. Zelenszkij nem túl bizakodó a tárgyalások ügyében, de „ad egy esélyt” az oroszoknak. Az orosz tárgyalási technikáktól amúgy nem idegen a

tárgyaló partnereik elrablása, fogságba ejtése.

1956-ban például így jártak el Maléter Pállal, a Nagy Imre kormány hadügyminiszterével, miután tárgyalni hívták Tökölre. Malétert később ki is végezték, a kommunista magyar bíróság ítélete alapján.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.