Szépség

Így tartsd fiatalon a bőrödet botox és kés nélkül

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.21 | 06:40

Kétféle nő van a világon: aki már egészen korán elkezd törődni a bőre egészségének, rugalmasságának a megőrzésével, és az, aki csak akkor lát munkához, amikor az első ráncocskák már megjelentek.

Minél előbb érdemes elkezdeni

Bár az első típus cselekszik helyesen, ha mi már elkéstünk ezzel, akkor sem késő menteni, ami menthető. A következő módszereket már egészen huszonéves kortól érdemes beépíteni arctisztító rutinunkba, így jelentősen kitolhatjuk az öregedés megjelenését a bőrünkön – ha már megjelentek az első jelek, akkor pedig ezekkel lassíthatjuk a folyamatot.

Bőrvédő összetevők – kívül, belül

Tudatosítsuk, mik azok a kozmetikai alapanyagok, amik segítenek bőrünknek megőrizni fiatalságát: az antioxidánsok, a kollagén, a peptidek és az E-vitamin mind segítségünkre vannak. Igyekezzünk olyan bőrápoló készítményeket választani, amik ilyeneket tartalmaznak. Belülről is tápláljuk bőrünket: fogyasszunk antioxidánsokban gazdag táplálékokat, sok friss, nyers zöldséget és értékes növényi olajokat: olívát, szőlőmagolajat.

Otthoni arcmasszázs

Bár nagyon kellemes és hasznos, nem elég, ha a kozmetikus negyedévente átmasszírozza az arcunkat. Építsük be az arcmasszázst otthoni arcápoló rutinunkba: hetente egyszer arckrémünkkel, egy hidratáló szérummal vagy valamilyen természetes olajjal masszírozzuk át arcunkat, és ne hagyjuk ki nyakunkat, dekoltázsunkat se a mókából! Az interneten számos hasznos videót találhatunk ennek pontos módjáról.

Napvédelem télen-nyáron

Nyáron elengedhetetlen a napvédő krém használata, de ha világos, érzékeny bőrünk van, akkor télre is UV-védős nappali krémet vagy alapozót válasszunk. Igen, a D-vitaminra szükségünk van és csodás dolog a friss levegőn sétálni, de a napsugárzás a bőr öregedésének fő katalizátora. Szoláriumban is mindig viseljük a megfelelő védelmet!

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló