Zene

A ’80-as évek revivalből pont a Cure maradna ki?

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.10 | 18:11

Boys Don’t Cry, éneklik a kriptaszökevény gruftik, akik köszönik szépen: élnek és virulnak. Robert Smithék a 40. jubileumot a Hyde Parkban ünnepelték.

Boys Don’t Cry, Lullaby és Friday I’m Love, hogy csak a legismertebb számait említsük a Robert Smith-vezette, fekete ruhás kvintettnek. A brit The Cure ikonikus színpadképe némileg megkopott azért, és bizony apatestű lett a tupírozott hajú frontember is, de a goth rock még ott van azokban a cicanadrágos lábakban!

? #robertsmith #thecure #thecureband

A post shared by I Love The Cure (@thecureforever) on

Annyit már nem koncerteznek, mint pályatársuk, a Depeche Mode, és már a két banda rajongótábora is felnőtt: inkább összeborulnak, mint balhéznak. A 40. évfordulót Smith-ék viszonylag szerényen ünnepelték – semmi világjáró haknizás: mindössze kétszer álltak színpadra. Két órát toltak le a 25 éves, szintén jubiláló londoni Meldown fesztiválon múlt hónapban, mely eseménynek idén Smith volt a kurátora is. Illetve július 7-én adtak egy terjedelmesebb életműkoncertet a Hyde Parkban.

A 19 dal képezte a nagykoncert gerincét, melyet jó szokásuk szerint maratoni ráadás-blokk követett: még tíz slágert pengettek el.

Happy 40th Cure!…hope all you lucky bastards that made it to Hyde Park had a blast…what a bad ass Setlist…nothing crazy rare but about as solid as it gets…❤Plainsong, Pictures of You, High, A Night Like This, The Walk, End of the World, Lovesong, Push, In Between Days, Just Like Heaven, If Only Tonight We Could Sleep, Play For Today, A Forest, Shake Dog Shake, Burn, Fascination Street, Never Enough, From the Edge of the Deep Green Sea, Disintegration, 1st encore: Lullaby, The Caterpillar, Friday I’m in Love, Close to Me, Why Can’t I Be You?, Boys Don’t Cry, Jumping Someone Else’s Train, Grinding Halt, 10:15 Saturday Night, Killing An Arab❤ #thecure #robertsmith #theholyhourpodcast #curehydepark

A post shared by gavin & donald’s CURE podcast (@theholyhourpodcast) on


Áprilisban a zenekar kulcsembere célzott rá, hogy stúdióba vonul a csapat, hogy az első album kerek évfordulójára, 2019-re villantsanak valamit.

És a július 7-ei videók láttán bizony érdemes lesz várni a veterán gruftik újabb dobására is, teszi hozzá a Spin.com.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló