Autó

Rekord negyedév a Tesla mögött – elképesztő a gyártási kapacitás

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.08 | 08:18

Saját negyedéves rekordjait megdöntve, 206 421 jármű gyártásával és 201 250 leszállításával zárta a Tesla a 2021-es második negyedévet.

Saját negyedéves rekordjait megdöntve, 206 421 jármű gyártásával és 201 250 leszállításával zárta a Tesla a 2021-es második negyedévet, pedig már az első is céges, illetve villanyautós rekordot hozott. Ezzel jó úton halad Elon Musk márkája, hogy 2021-ben meglegyen a 900 ezres mutató a gyártás és a vásárlói kézbeadás tekintetében, hiszen tradicionálisan a harmadik és negyedik negyedévben passzolják el a legtöbb automobilt. Ez ráadásul úgy jöhet össze, hogy a berlini és texasi Gigafactory gyárak idén várhatóan csak próbaüzembe kezdenek, hiszen még épülnek.

123rf

Éppen ezért 2022-re is kitarthat a dinamikus gyarapodás, és reálisan ekkor gördülhet az utakra a brutalista stílusú Cybertruck. Az erős növekedés mellett szól a Tesla népszerűsége Európában úgy, hogy jelenleg gyakorlatilag csak a Model 3 érhető el, és várhatóan a Model Y lesz az igazán népszerű modell, lévén a  crossover/SUV kategória kapós errefelé. A magyar konfigurátorban jelenleg a Model Y még nem rendelhető meg, a berlini gyár engedélyezési komplikációi miatt ugyanakkor lehet, hogy Kínából szállítják Európába az első pár hajónyit.

123rf

Pár hete volt az 1020 lóerős Model S Plaid premierje és az első pár tucat jármű leszállítása, az Unplugged Performance tesztpilótája, Randy Pobst pedig el is vitte a kikupált járgányt a komoly emelkedőjéről ismert, 2021-es Pikes Peak International Hill Climb versenyre, melynek exhibition kategóriáját a fenti futammal megnyerte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló