Utazás

Betonfallal és szögesdróttal csalogatja a turistákat Egyiptom

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.02.09 | 07:48

Egyiptom nagyon vigyázna az aranyat érő turistákra, csak menjen már végre valaki.

Betonfal mellett szögesdrótos fémkerítés is védi mostantól a turistákat az egyiptomi Sarm-es-Sejkben, a Sínai-félsziget déli csücskén. Az üdülőhely köré a sivatagban felhúzott 36 kilométer hosszú biztonsági fal célja Egyiptom turizmusának újjáélesztése. A városba

négy belépési ponton lehet bejutni, érzékelők és kamerák kereszttüzében,

autóellenőrzés után. Sarm-es-Sejk olyan félezer kilométerre fekszik a szélsőséges iszlamista lázadók bázisaitól. “Hatalmas a távolság, ehhez jön a nagyfokú biztonság, amelyet a Sínai-félsziget északi részét biztosító második egyiptomi hadsereg és a Sínai-félsziget déli részét biztosító harmadik egyiptomi hadsereg nyújt” – mondta Háled Fuda kormányzó.

Egyiptom egyik fő bevételi forrása a turizmus

az utóbbi tizenöt évben súlyos csapásokat szenvedett: a terroristák utasszállító repülőket és bombákat is felrobbantottak már itt. A térségben fegyveres harcot indító iszlamista szervezet 2014-ben hűséget fogadott az Iszlám Államnak, és felvette a Vilajet Sinai (Sínai Tartomány) nevet. Sarm-es-Sejkben tavaly óegyiptomi műkincseket bemutató múzeum mellett egy szaúdi pénzből alapított egyetem is megnyílt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.